A VenaSeal ragasztásos visszérműtét

A visszeresség kezelési lehetőségeiről általában:

A visszértágulatok hátterében álló billentyűhiba (ide kattintva elolvashatja a visszeresség kialakulásának okait, következményeit) a tudomány jelen állása szerint nem gyógyítható, azaz nincsen olyan tabletta, gyógytorna, bármilyen módszer ami helyreállítja a hibás billentyűk működését. A kezelésnek két iránya van, ezek a konzervatív és a sebészi kezelés.

A visszeresség gyógyítása, azaz megszüntetése csak sebészi beavatkozással lehetséges. Ismertek hagyományos (vágásos) és katéteres sebészi módszerek, melyek mindegyikének az a célja, hogy a keringésből kiiktassuk a pangásért felelős kórosan működő érszakaszokat. 

A katéteres módszerek mindegyikének közös tulajdonsága, hogy egy katéter segítségével zárjuk be a tágult érszakaszokat. A lezárás történhet kémiai úton (ragasztásos műtétek, cryo-sclero terápia) illetve hőhatással. A kémiai úton történő lezárásos módszerek közé tartozik a ragasztásos visszérműtét, jelenleg ez a legújabb és leggyorsabb ismert módszer a visszeresség kezelésében.

A VenaSeal™ ragasztásos visszérműtét

Minimálisan invazív, hő nélküli kezelési lehetőség a visszeresség megszüntetésére. A VenaSeal eljárás során egy kis mennyiségű speciálisan kialakított orvosi ragasztót juttatunk be a kórosan működő véna lezárására. A ragasztó bezárja az eret, ezzel megszünteti a láb vénás hálózatára nehezedő pangást, így csökkenti a panaszokat.

1. lépés: Ultrahang segítségével egy katétert helyezünk a tágult vénába egy kis tűszúráson, vagy néhány milliméteres metszésen keresztül.

2. lépés: A katéteren keresztül bevezetjük a vénába a speciális orvosi ragasztóanyagot.

3. lépés: A ragasztóanyag befecskendezését követően kívülről enyhe nyomás alá helyezzük a vénaszakaszt hogy a falak megfelelően összetapadjanak. Szakaszonként haladva végighaladunk az egész kezelni kívánt éren.

4. lépés: Eltávolítjuk a katértert, bezárjuk a szúrás helyét.

Jelentkezzen be hozzánk még ma!

Időpontfoglalás

Felkészülés a VenaSeal™ ragasztásos műtétre:

A VenaSeal ragasztásos visszérműtétet megelőző napokban egy mapping vizsgálatot végzünk, mely során pontosan megtervezzük a beavatkozást. A beavatkozás előtt nincs szükség sem labor, sem EKG vizsgálatra. A beavatkozás során csak minimális mennyiségű helyi érzéstelenítőt használunk, ami nem befolyásolja a rendszeresen szedett gyógyszereket.

A VenaSeal™ ragasztásos műtétet követő teendők:

 • A megfigyelő helyiségbe viszik pihenni.
 • Az eljárást követően orvosa egyszerű kötést helyez a szúrás helyére.
 • Rövid pihenést követően hazamehet és folytathatja megszokott tevékenységeit.
 • Javasoljuk, hogy a beavatkozást követő 24-48 órában kerülje az úszást, az extrém megerőltető sporttevékenységet, nehéz tárgyak emelését. 
 • A műtétet megelőző szakmai tervezés során kezelőorvosa részletesen felvilágosítja az Önre vonatkozó speciális szabályokról. 

A VenaSeal™ eljárás előnyei

 • Egyszerű ambuláns eljárás
 • Tartós eredmények, 94,6%-os lezárási arány öt év után
 • Az esetek többségében a beavatkozás után közvetlenül nincs szükség kompressziós harisnya viselésre.
 • Gyorsabb gyógyulási idő mint a hőhatással történő kezelések (lézer, rádiófrekvencia stb. esetén
 • Kevesebb fájdalom és zúzódás, mint a hőhatással történő kezelések (lézer, rádiófrekvencia stb. esetén
 • Nincs tumeszcens érzéstelenítés, a beavatkozás során általában egy tűszúrás helye marad a lábon

VenaSeal™ ragasztásos visszérműtét GYIK

Fájdalmas a VenaSeal eljárás?

A legtöbb beteg csekély fájdalmat érez a beavatkozás során. Ritkán szükség lehet kiegészítő helyi érzéstelenítő adására.

Mikor térhetek vissza a normál tevékenységhez?

A VenaSeal™ eljárást úgy tervezték, hogy csökkenjen a felépülési idő más eljárásokhoz képest. Sok beteg azonnal visszatér a normál tevékenységhez a beavatkozás után. Kezelőorvosával folytatott megbeszélése során részletesen átbeszélik hogy az Ön munkája, szokásai mennyi kíméletet igényelnek.

Mikor javulnak a tüneteim?

A tüneteket a megbetegedett felületes véna okozza. Így a tünetek (nehéz, fáradt láb érzés stb.) enyhülhetnek, amint a beteg vénát lezárják.

Van-e véraláfutás a VenaSeal™ eljárás után?

Míg a véraláfutások minden vénakezelésnél gyakoriak, a pácienseink csak enyhe mértékű és kezelés nélkül is felszívódó véraláfutásokról számolnak be ragasztásos visszérműtétet köveően. A véraláfutások minden esetben maguktól eltűnnek, ritkán van szükség gyulladáscsökkentő, vagy felszívódást gyorsító krém használatára.

Mi történik a VenaSeal™ eljárás során bejuttatott ragasztóval?

Csak nagyon kis mennyiségű VenaSeal™ ragasztót használunk a véna lezárására, mely a beavatkozást követően fokozatosan felszívódik. A teste idővel természetes hegszövetet hoz létre a ragasztó körül, ami tartósan zárva tartja a kezelt érszakaszt.

Miben különbözik a VenaSeal eljárás a rádiófrekvenciás/lézeres visszérműtétektől?

A VenaSeal™ eljárás ragasztóval zárja a felületes vénát. Ez eltér a hőenergiával végzett eljárásoktól, amelyek hőt használnak a véna lezárására. A rádiófrekvenciás/lézeres műtétek hőfelszabadulással járnak, ami miatt szükséges nagyobb mennyiségű helyi érzéstelenítőt juttatni a kezelni kívánt érszakasz köré. Az injekciók fájdalmat és véraláfutásokat okozhatnak a rádiófrekvenciás/lézeres eljárás után, a ragasztásos műtét során viszont ilyenek nem keletkeznek.

Jelentkezzen be hozzánk még ma!

Időpontfoglalás