A lézeres és rádiófrekvenciás visszérműtét

A visszeresség kezelési lehetőségei általában:

A visszértágulatok hátterében álló billentyűhiba (ide kattintva elolvashatja a visszeresség kialakulásának okait, következményeit) a tudomány jelen állása szerint nem gyógyítható, azaz nincsen olyan tabletta, gyógytorna, bármilyen módszer ami helyreállítja a hibás billentyűk működését. A kezelésnek két iránya van, ezek a konzervatív és a sebészi kezelés.
A visszeresség gyógyítása, azaz megszüntetése csak sebészi beavatkozással lehetséges. Ismertek hagyományos (vágásos) és katéteres sebészi módszerek, melyek mindegyikének az a célja, hogy a keringésből kiiktassuk a pangásért felelős kórosan működő érszakaszokat. 

A katéteres módszerek mindegyikének közös tulajdonsága, hogy egy katéter segítségével zárjuk be a tágult érszakaszokat. A lezárás történhet kémiai úton (ragasztásos műtétek, cryo-sclero terápia) illetve hőhatással. 

A ClosureFast™ rádiófrekvenciás visszérműtét és a lézeres visszérműtétek

Minimálisan invazív, hőhatással történő kezelési lehetőségek a visszeresség megszüntetésére

A hőhatással végzett műtétek között a legfontosabbak a lézeres és a rádiófrekvenciás műtétek, melyek abban különböznek, hogy az egyik rádiófrekvenciás generátorral, a másik pedig lézerfény segítségével hozza létre a szükséges hőhatást. A hőhatás bezárja az ereket, ezzel megszünteti a láb vénás hálózatára nehezedő pangást, így csökkenti a panaszokat. A tapasztalatok alapján az esetek többségében rádiófrekcenciás visszérműtétet javaslunk pácienseknek, mivel a lézeres műtét okozta hőhatás sok esetben túl nagy a kezelt erek ellátásához, így nagyobb fájdalommal, kissé hosszabb felépülési idővel járnak. A továbbiakban a ClosureFast™ rádiófrekvenciás műtéten keresztül mutatják be a hőhatással történő kezeléseket.

1. lépés: Ultrahang segítségével egy katétert helyezünk a tágult vénába egy kis tűszúráson, vagy néhány milliméteres metszésen keresztül.

2. lépés: Helyi érzéstelenítéssel az ér körüli területeket érzéstelenítjük azért, hogy a kezelés során egyáltalán ne érezzen fájdalmat.

3. lépés: Aktiváljuk a ClosureFast™ katétert és fokozatosan a kezelni kívánt érszakasz teljes hosszát kezeljük.

4. lépés: A kezelés befejezését követően kompressziót biztosító fáslit vagy harisnyát helyezünk a lábra.

Jelentkezzen be hozzánk még ma!

Időpontfoglalás

Felkészülés a ClosureFast™ rádiófrekvenciás és a lézeres műtétekre:

A ClosureFast™ rádiófrekvenciás visszérműtétet megelőző napokban egy mapping vizsgálatot végzünk, mely során pontosan megtervezzük a beavatkozást. A beavatkozás előtt, egészségi állapotától, életkorától és rizikótényezőitől függően szükség lehet labor, és EKG vizsgálatra. A felkészülés részleteiről kezelőorvosa részletesen tájékoztatja. 

A ClosureFast™ rádiófrekvenciás és a lézeres műtéteket követő teendők:

  • A megfigyelő helyiségbe viszik pihenni.
  • Az eljárást követően orvosa egyszerű kötést helyez a szúrás helyére, és kompressziós harisnyát vagy fáslit ad, hogy segítse a gyógyulási folyamatot. Orvosa arra kérheti, hogy sétáljon és tartózkodjon a hosszan tartó állástól és a megerőltető tevékenységektől egy ideig. Az átlagos beteg általában néhány napon belül folytatja a szokásos tevékenységet.
  • Kezelőorvosa szükség szerint kontrollvizsgálatot fog javasolni.

A ClosureFast™ eljárás előnyei

  • A tünetek enyhülése két nap után, észrevehető javulás 1-2 héten belül.
  • Minimálisan invazív járóbeteg-eljárás
  • Kevesebb fájdalom és szövetsérülés, mint a lézeres kezelés során
  • Gyorsabb felépülés, mint a lézeres kezelés után
  • Bizonyított eredmények, számtalan pozitív betegtapasztalat világszerte.
  • Gyors felépülés – a betegek átlagosan néhány napon belül folytatják a normális tevékenységet
  • A ClosureFast™ eljárással a hosszútávú klinikai adatok alapján a lezárva maradt érszakaszok aránya öt év után 91,9%.

ClosureFast™ eljárás GYIK

Fájdalmas a ClosureFast™ eljárás?

A legtöbb beteg arról számol be, hogy a ClosureFast™ eljárás során csekély, alig érezhető fájdalmat érez. Erősebb fájdalomérzet esetén több helyi érzéstelenítőt és fájdalomcsillapítót használunk, hogy csökkentsük a kellemetlenségeket.

Mikor térhetek vissza a normál tevékenységhez?

A ClosureFast™ eljárással kezelt betegek gyorsabban térhetnek vissza normál tevékenységükhöz, mint a visszeresség hagyományos sebészi megoldásán vagy lézeres beavatkozásokon átesettek. A ClosureFast™ eljárással az átlagos páciens általában néhány napon belül folytatja a normális tevékenységet.  Kezelőorvosával folytatott megbeszélése során részletesen átbeszélik hogy az Ön munkája, szokásai mennyi és milyen kíméletet igényelnek.

Mikor javulnak a tüneteim?

A legtöbb beteg arról számol be, hogy a tünetek két nap után enyhülnek és egy-két héten belül észrevehető javulást mutatnak.

Van-e hegesedés, zúzódás vagy duzzanat az eljárás után?

A legtöbb beteg arról számolt be, hogy a ClosureFast™ eljárást követően nincs hegesedés, zúzódás vagy duzzanat. Nagyfokú előrehaladott visszeresség esetén tapasztalataink szerint több alkalommal fordul elő duzzanat, mint kisebb, korábbi stádiumban megoperált esetekben.

Miben különbözik a ClosureFast™ eljárás a lézeres műtétektől?

Mind a ClosureFast™, mind a lézerek hőhatás segítségével zárják be a vénákat, de eltérő módon keletkezik a hő és eltérő a hő bejuttatási módja. Annak ellenére, hogy a hőhasználatban hasonlóak, egy 2009-es tanulmány kimutatta, hogy a ClosureFast™ eljárás a fájdalom, a zúzódások és a szövődmények alacsonyabb arányával, valamint a betegek életminőségének gyorsabb javulásával jár a 980 nm-es lézeres ablációhoz képest.

Miben különbözik a ClosureFast™ eljárás a vénák hagyományos sebészi eltávolításától?

A vénák hagyományos eltávolítása során a combtőnél és a bokánál bemetszéseket végeznek, majd egy erős drótfonat és egyéb orvosi eszközök segítségével kitépik a beteg érszakaszt. A ClosureFast™ eljárás során csak egy kis szúráson keresztül kerül felhelyezésre a katéter és nem keletkeznek a hagyományos műtétekhez hasonló nagy sebek. A kisebb sebek miatt a beavatkozás során és a beavatkozást követően is jelentősen kisebb a fájdalom, gyorsabb a gyógyulás, kisebb a sebészeti szövődmények esélye.

 

Jelentkezzen be hozzánk még ma!

Időpontfoglalás