Dr. Hódi Zoltán

1973-ban születtem Szegeden – apám fogtechnikusként, anyám fogászati asszisztensként dolgozott. Klasszikus történet: gyerekkoromtól kezdve orvos akartam lenni, ebben szüleim végig támogattak. Alapfokú, középfokú és egyetemi tanulmányaimat is Szegeden végeztem. A Radnóti Miklós Gimnáziumban biofizika szakon készültem a pályaválasztásra, és az orvosi egyetem alatt sem gondoltam meg magam. Vonzott a manualitás, a sebészi szakma (de bármelyik operatív szakma): a betegségek relatíve gyors, látványos, önálló megoldásának lehetősége. A sebészeten belül megfogott az érsebészet nehézsége és szépsége, a jó csapatszellem, így pár éven belül Sipka Róbert vezető érsebész csapatában találtam magam, ahol értékelték lelkesedésem, a betegeket a diagnosztikától a műtéten át a gondozásig kezelhettem.  Az érsebészet mellett korán érdekelni kezdett a vese transzplantáció, jelenleg ezt a két specialitást művelem az SZTE Sebészeti Klinikáján, megfűszerezve kevés általános sebészeti aktivitással.  

Tanulmányutaim közül meghatározó élmények voltak: orvostanhallgatóként sebész gyakorlat Dr. Csajbók Ernő vezette hódmezővásárhelyi sebészeti osztályon, általános sebészként Düsseldorf Augusta Krankenhaus – érsebészeti és intervenciós gyakorlat, Budapest Transzplantációs és Sebészeti Klinika – vese transzplantáció, Szolnoki Kórház Intervenciós Laborban tett látogatásaim. 

2011 és 2013 között két évet töltöttem Manchesterben, ahol vese és hasnyálmirigy transzplantációs osztályon dolgoztam. 

Egy nagy fiam van korábbi házasságomból, aki Budapesten él, és két kislányt nevelek most feleségemmel, ami feltölt és ösztönöz. 

Hobbijaim: barkácsolni nagyon szeretek, főleg fával dolgozni. Utazásra és fallabdára mostanában nehezen tudok időt szakítani. 

A modern varix sebészetben azt kedvelem, hogy a látszólag hasonló megjelenésű visszerességben a duplex ultrahang vizsgálat elsajátítása után észrevesszük a komplex anatómiát, és végre már nem egy típus műtétet, hanem célzott és minimál invazív beavatkozást végezhetünk.  
 

Dr. Hódi Zoltán